Suzuki S-Presso: Tο crossover των 4.800 ευρώ!


Κομμένο και ραμμένο στα μετρά την ινδικής αγοράς, το Suzuki S-Presso μάς υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσει κανείς μια περιουσία για να αποκτήσει ένα μικρό και δίχως αμφιβολία ελκυστικό crossover.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/10/2019

Οι πιθανότητες να δούμε το νέο Suzuki S-Presso να προελαύνει επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν είναι πολλές, το γεγονός αυτό ωστόσο δεν μειώνει την αξία ενός μικρού και πέρα από κάθε αμφιβολία ελκυστικού crossover η τιμή του οποίου στην ινδική αγορά θα ξεκινά από τα μόλις 4.800 ευρώ.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Το Suzuki S-Presso που αποκαλύφθηκε στην Ινδία ξεκινά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5.000 ευρώ, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσει κανείς μια περιουσία για να αποκτήσει ένα ταπεινό αυτοκίνητο πόλης.

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 3,6 μέτρα και ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,0 λίτρου απόδοσης 68 ίππων, το S-Presso θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το νέο αστέρι στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας που αρέσκεται στο να εισάγει και στην ευρωπαϊκή αγορά… εξωτικές προτάσεις.

Να θυμίσουμε την περίπτωση του Ignis ή ακόμα και του Alto/Celerio, το οποίο επίσης κατασκευαζόταν από την Maruti Suzuki στην Ινδία.

Από αυτήν την άποψη, λοιπόν, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το Suzuki S-Presso να περάσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, φέροντας τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να πληροί τους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που είτε έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό ασφαλείας είτε με τους εκλυόμενους ρύπους.

Σε κάθε περίπτωση ο ελκυστικός σχεδιασμός του και οι ταπεινές προδιαγραφές του αποτελούν μια εξαιρετική βάση, πάνω στην οποία οι Ιάπωνες μπορούν να επενδύσουν την παρουσία τους στην κατηγορία των αστικών και αυθεντικά προσιτών crossovers.

Σημειώστε, λοιπόν, ότι έστω και προαιρετικά, το Suzuki S-Presso εφοδιάζεται με οθόνη αφής και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει Android Auto και Apple Car Play, αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, ζάντες αλουμινίου και αισθητήρες στάθμευσης.