Σχεδιάζοντας το μέλλον της Alfa Romeo Montreal


H Alfa Romeo Montreal συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής, ανήκοντας σε εκείνη την κατηγορία αυτοκινήτων που οφείλουν να διεκδικήσουν μια θέση στο μέλλον.

  • 1/7/2020

Έχουν περάσει πενήντα χρόνια από εκείνη την ημέρα που η Alfa Romeo Montreal αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό.  Ήταν Μάρτιος του 1970 όταν η εκτυφλωτική της λάμψη απλώθηκε στη σάλα της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης επισκιάζοντας ακόμα και την Citroen SM που επίσης πραγματοποιούσε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση.

Εν έτη 2020 εκείνη η εποχή που τα μοντέλα της Alfa Romeo ήταν κατασκευασμένα από το δυσεύρετο υλικό των ονείρων μοιάζει πολύ μακρινή, όπως και η προοπτική επιστροφής της Alfa Romeo Montreal στη γραμμή παραγωγής του Τορίνο.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε να ονειρευόμαστε εκείνη τη στιγμή που το ιταλικό coupe θα πατήσει ξανά τους τροχούς του σε ένα διεθνές εκθεσιακό γεγονός, τραβώντας τα βλέμματα πάνω της.

Αυτό ακριβώς το όνειρο αποτυπώνουν και τα ψηφιακάσχέδια του Τ.Τ.Ο., τα οποία ξεχώρισαν σε διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ίδιος ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo με αφορμή τα πεντηκοστά γενέθλια του εμβληματικού sportscar.

Xωρίς να κόβει τις σχεδιαστικές γέφυρες με το παρελθόν αλλά και χωρίς να παραμένει προσκολλημένο σε αυτό, η Alfa Romeo Montreal του T.T.O. παραμένει πιστό στην αρχιτεκτονική ενός αυθεντικού coupe, εξαντλώντας τη δυναμική της στο σφηνοειδές μπροστινό τμήμα.

Αν και η εποχή που τα οκτακύλινδρα και δη ατμοσφαιρικά σύνολα αποτελούσαν τη μοναδική αξιοπρεπή επιλογή για ένα sportscar έχει περάσει ανεπιστρεπτί, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς κάτι λιγότερο από έναν πολυκύλινδρο μοτέρ να «κρέμεται» από την πλάτη  του οδηγού.

Στα όνειρα δεν χωρούν εκπτώσεις και αυτό μας το υπενθυμίζει με τον εντυπωσιακό τρόπο η κατακόκκινη Alfa Romeo Montreal του μέλλοντος.