Σχεδόν έτοιμη η καυτή έκδοση του νέου Toyota Yaris


Η πιο καυτή έκδοση του Yaris θα αποτελεί και έναν άμεσο σύνδεσμο με την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία της Toyota στο WRC.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2019

Στις 17 Νοεμβρίου και στο Ράλι Αυστραλίας θα παρουσιαστεί η καυτή έκδοση του νέου Toyota Yaris. H GR, όπου τα αρχικά σημαίνουν Gazoo Racing, ενώ θα υπάρχουν και τα λογότυπα της τελευταίας. 

Το Yaris GR που θα κάνει την εμφάνισή του στην Αυστραλία μπορεί να θεωρείται πως είναι στο στάδιο του πρωτότυπου αλλά ελάχιστα θα διαφέρει από το μοντέλο παραγωγής. Παρόλο που θα έχει και το ίδιο κόκκινο, μαύρο και άσπρο καμουφλάζ που είχε και στις δοκιμές του στο Nürburgring.

Το ίδιο μοτίβο φαίνεται και στην teaser φωτογραφία που έδωσε η Toyota στη δημοσιότητα, ενώ το λογότυπο GR-4 στο φόντο ίσως να αποτελεί και μια ένδειξη για την ύπαρξη τετρακίνησης.

Όπως είναι αναμενόμενο οι σχεδιαστές της Toyota θα υιοθετήσουν στο Yaris GR-4 ένα πιο επιθετικό στυλ, με τονισμένα φτερά, ειδικούς προφυλακτήρες, μια πιο μεγάλη μάσκα και βέβαια μεγαλύτερους τροχούς.

Για τον κινητήρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι επίσημο αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ένα μεγαλύτερου κυβισμού σύνολο σε σχέση με αυτό των 1.500 cc του στάνταρ μοντέλου. Άλλωστε αυτό συνέβαινε και στο περιορισμένης παραγωγής Yaris GRMN της προηγούμενης γενιάς, ο κινητήρας του οποίου είναι ένας turbo τετρακύλινδρος 1.800 κυβικών που αποδίδει 212 PS.