Σχεδόν έτοιμο και το πρώτο ηλεκτρικό SUV Coupe της VW


Το τρίτο ηλεκτρικό VW είναι προ των πυλών και θα είναι η SUV Coupe έκδοση του ID.4. Του πρώτου ηλεκτρικού SUV της μάρκας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VOLKSWAGEN
  • 15/10/2020

Η Volkswagen προχωρά πολύ γρήγορα στην επέκταση της γκάμας των πλήρως ηλεκτρικών της μοντέλων. Ίσως και στα πλαίσια της προσπάθειάς της να μειώσει το μέσο όρο εκπομπής CO2 της γκάμας της, καθώς η θετική επίπτωση των BEVs διπλασιάζεται και έτσι αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λοιπόν σε σχέση μετά την πρεμιέρα του ID.3 παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της, το ID.4, ενώ τώρα δοκιμάζεται ήδη εντατικά σε δημόσιους δρόμους το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της.

Και αν κρίνουμε από το ελάχιστο καμουφλάζ που έχει στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο -πρακτικά κυκλοφορεί με μια fake μάσκα που θυμίζει την tiger nose της Kia- είναι σχεδόν έτοιμο να περάσει στο επόμενο στάδιο. Αυτό της επίσημη πρεμιέρας του.

Το νέο ηλεκτρικό VW θα είναι ένα SUV Coupe και πιο συγκεκριμένα η αντίστοιχη έκδοση του ID.4. Με έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος του και με ένα πιο δυναμικό προφίλ. Φυσικά τα κοινά με το ID.4 θα είναι πολλά, καθώς το πλαίσιο θα είναι και εδώ το MEB και οι εκδόσεις του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης θα είναι οι ίδιες.

Πάντως αν και καταχρηστικά ονομάζεται ID.5 δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη επωνυμία. Υπάρχουν και άλλες πιθανές, όπως για παράδειγμα ID.4 Coupe ή ID.4 GTX.