Σχολές Οδηγών για τις κάμερες στις θεωρητικές εξετάσεις: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει μια βδομάδα κοσκινίζει»


Ο Π.Σ.Ε.O με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι την 21η Ιανουαρίου έληξε ακόμα μία παράταση που είχε δώσει το Υπουργείο για την προμήθεια του εξοπλισμού και την εγκατάσταση στα εξεταστικά κέντρα.

  • ΦΩΤΟ: PEXELS
  • 24/1/2023

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής παίρνει θέση για τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Μεταφορών στις θεωρητικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών και αφορά στην τοποθέτηση καμερών στις αίθουσες.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είχε τονίσει ότι η σχετική εγκύκλιος έχει εκδοθεί εδώ και καιρό και δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω καθυστέρηση από τους αρμόδιους φορείς.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται ο Π.Σ.Ε.O όπου με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι την 21η Ιανουαρίου έληξε ακόμα μία παράταση που είχε δώσει το Υπουργείο για την προμήθεια του εξοπλισμού και την εγκατάσταση στα εξεταστικά κέντρα ενώ έρχεται ακόμα μία, μέχρι τις 31 Αυγούστου, καταλήγοντας πως «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, μια εβδομάδα κοσκινίζει».

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής:

«Θέμα: Διαφάνεια εξετάσεων: Παράταση στην παράταση και πέναλτι

"Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει μια βδομάδα κοσκινίζει" λέει ο λαός, παροιμία που εκφράζει έντονα τη στάση του Υπουργείου Μεταφορών στις αλλαγές της αξιολόγησης υποψηφίων και τακτικών οδηγών.

Προχθές, στις 21/1/2023, έληξε μία ακόμη παράταση του Υπουργείου για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού του περιβόητου Νόμου 4850/2021 στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, χωρίς όμως να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω στις περιφέρειες της χώρας.

Εδώ που λέγαμε πως κάτι επιτέλους θα γίνει για τη διαφάνεια των θεωρητικών εξετάσεων -έστω και αυτά τα βασικά ελάχιστα- έρχεται η νέα, πολύμηνη προθεσμία (μέχρι 31 Αυγούστου 2023) για εγκατάσταση-λειτουργία του προβλεπόμενου τεχνικού εξοπλισμού στα εξεταστικά κέντρα υποψηφίων, και μας προσγειώνει στην πραγματικότητα!

Επιτέλους δώστε κάποια λύση!

Το γεγονός ότι εδώ και 2 1⁄2 χρόνια οι περιφέρειες δεν έχουν ολοκληρώσει τα παραπάνω προβλεπόμενα, έχει επισύρει πολλαπλές συνέπειες στο χώρο!

Κι επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, υλοποιείστε την πρόταση του ΠΣΕΟ: Δημιουργήστε τώρα Σύγχρονες Εξεταστικές Μονάδες ανά Περιφέρεια, πλήρως εξοπλισμένες με τις προδιαγραφές που απαιτούνται και αρθρωμένες σε κεντρικό server, ώστε να τελειώνουμε μια και καλή με το αλισβερίσι και τη διαφθορά!

Οι προτάσεις, η τεχνογνωσία, και οι χώροι, υπάρχουν. Τώρα, απαιτείται μόνον η πολιτική βούληση».