Σύγκρουση Bugatti με Porsche με την υπογραφή της Lego και της ADAC (Video)


Την ιδέα προσομοίωσης μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα κατασκευασμένα από τουβλάκια της Lego είχε η ADAC και το αποτέλεσμα το οποίο καταγράφεται σε ένα ολιγόλεπτο video τη δικαιώνει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/10/2019

Οι δοκιμές πρόσκρουσης διαχρονικά αποτελούσαν μια διαδικασία που παρήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα προάγοντας την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα, στην περίπτωση βέβαια των crash tests που πραγματοποιήθηκαν από την ADAC με τη συμμετοχή δύο τετράτροχων κατασκευασμένων από τουβλάκια της Lego ο σκοπός ήταν διαφορετικός.

Το video που καταγράφει τη σύγκρουση μιας Bugatti με μια Porsche είναι χωρίς αμφιβολία απολαυστικό, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τουβλάκια της Lego υστερούν σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, τα περιθώρια βελτίωσης τόσο για την Bugatti Chiron όσο και για την Porsche 911 όπως μεγάλος θα είναι και ο κόπος που θα απαιτηθεί για τη συναρμολόγηση των δύο αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε με την ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα συνεπώς οι πιθανότητες…  επιβίωσης τόσο της Bugatti όσο και της Porsche ήταν εξαρχής μικρές.