Συναρπάζουν οι Chevrolet Corvette Drivers Series


H Chevrolet παρουσίασε στην πίστα της Daytona τέσσερις νέες σπέσιαλ εκδόσεις του κορυφαίου αμερικανικού σπορ μοντέλου.

  • 28/1/2019

Στόχος της Chevrolet είναι να τιμήσει τους οδηγούς που διέπρεψαν με την Corvette και παράλληλα να διευρύνει τις επιλογές στην γκάμα του μοντέλου. Η νέα σειρά ονομάζεται Drivers Series και παρουσιάστηκε στον 24ώρο αγώνα της Daytona που ολοκληρώθηκε χτες. Το θέμα κάθε έκδοσης αφιερώνεται στους πιο γνωστούς οδηγούς της Corvette Racing, η οποία με 99 νίκες είναι η πιο πετυχημένη ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια στα πρωταθλήματα IMSA.

Οι οδηγοί της Driver Series είναι οι Tommy Milner, Oliver Gavin, Jan Magnussen και Antonio Garcia. Κάθε έκδοση έχει επιπλέον κόστος στα περίπου 5.000 δολάρια από μια Corvette 1LT ή 2LT και στις 6.000 δολάρια από μία 3LT (της Grand Sport).

Κάθε ειδική έκδοση φέρει τα δικά της χρώματα και φυσικά ένα ταμπελάκι στο εσωτερικό. Του Tommy Milner είναι η μπλε με τις γκρι γραμμές και τις κόκκινες λεπτομέρειες. Ο Oliver Gavin έχει εμπνεύσει την μαύρη με το μπόλικο κόκκινο, η λευκή «ανήκει» στον Jan Magnussen (ο πατέρας του Kevin που γνωρίζουμε από την F1) όταν η κίτρινη βασίζεται στον Antonio Garcia.

Οι ειδικές αυτές εκδόσεις εξοπλίζονται με τον V8 των 6,2 lt που αποδίδει 466 PS και έχει πολλά στάνταρ στοιχεία όπως η ανάρτηση Magnetic Ride με αμορτισέρ μαγνητοροϊκής τεχνολογίας ή το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η Z07 διαθέτει και κάρμπον φρένα.