Συνέλαβαν μηχανικούς της GΜ σε δοκιμές εξέλιξης Corvette!


Το να συλλαμβάνονται οδηγοί Corvette δεν είναι κάτι το σπάνιο στις ΗΠΑ, όμως όταν οι συλληφθέντες είναι μηχανικοί της GM που οδηγούν πρωτότυπα των Chevrolet C8 Corvette Stingray στην γενέτειρα του αυτοκινήτου, τότε τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον.

  • 13/1/2020

Οι Alexander Thim και Mark Derkatz μηχανικοί της General Motors οδηγούσαν τις νέες Corvette C8 ευρισκόμενοι σε δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους στο Bowling Green του Κεντάκυ, έδρα της Corvette στην οποία το όριο ταχύτητας είναι τα 45 μίλια / ώρα (περίπου 72 km/h).

Οι δύο μηχανικοί συνελήφθησαν από την τοπική αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα, οδηγώντας δύο πρωτότυπα  και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, για διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων σε δημόσιο δρόμο και για υπερβολική ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο του Thim είχε αγγίξει τα 193 km/h ενώ του Derkatz τα 160 km/h. Υπήρξε και τρίτο αυτοκίνητο εξέλιξης αλλά δεν ξεπέρασε τα νόμιμα όρια. Η General Motors εξέδωσε δήλωση σχετικά με το συμβάν, αναφέροντας: «Γνωρίζουμε το περιστατικό με δοκιμαστικά μας οχήματα που εξελίσσουμε την περίοδο αυτή και κάνουμε έρευνα.

Η ασφάλεια παραμένει η πρωταρχική μας προτεραιότητα στη General Motors». Οι δύο μηχανικοί της GM μεταφέρθηκαν στην περιφερειακή φυλακή του Warren County και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν με εγγύηση 1.000 δολαρίων. Η General Motors κατασκευάζει την Corvette στο Bowling Green, και εκεί βρίσκεται και το Εθνικό Μουσείο Corvette. Η GM αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου από τα κεντρομήχανα C8 Corvette τις ερχόμενες εβδομάδες.