Συνεργασία Fiat-Volkwagen;


H προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη της Fiat, ίσως επιτευχθεί με την συνεργασία της ιταλικής εταιρείας με την VW. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αυτές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργαστούν από κοινού για την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων.
  • 12/12/2002
&00 H προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη της Fiat, ίσως επιτευχθεί με την συνεργασία της ιταλικής εταιρείας με την VW. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αυτές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργαστούν από κοινού για την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτό όμως θα δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της Fiat με την General Motors.
Πρόσφατα μάλιστα ο Λουκά Ντι Μοντιζέμελο (πρόεδρος της Φεράρι) τόνισε σε ιταλική εφημερίδα ότι θέλει να διαχωρίσει την Fiat από τις άλλες εταιρείες του ομίλου (Alfa Romeo, Maserati, Ferrari), ώστε να μπορέσει να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα.
Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι Tύπου των δύο εταιρειών δεν έκαναν κανένα σχόλιο πάνω στο θέμα αυτό, αφού λέγεται ότι η ιδέα της συνεργασίας αυτής έγινε μεταξύ των μελών της οικογένειας Agnelli και του διευθυντή της τράπεζας Mediobanca, Vincenzo Maranghi. Mάλιστα οι ιθύνοντες της Audi και της Maserati αναφέρθηκαν για συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο...