Συνεργασία Nikola και GM για την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Badger


Έναν κολοσσό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει στο πλευρό της η Nikola, η οποία προχωρά στην κατασκευή του απόλυτου ηλεκτροκίνητου pickup.

  • 8/9/2020

Μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Tesla και στις προτάσεις  που μας επιφυλάσσει στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, τα επόμενα χρόνια η καλιφορνέζικη φίρμα δεν θα είναι ο μοναδικός ισχυρός παίκτης της ευρύτερης κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η αρχή έγινε με το Lucid Air, ένα ηλεκτροκίνητο sedan με περισσότερους από 1.000  ίππους  και  αυτονομία που ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα ενώ η συνέχεια αναμένεται να γραφτεί από τη Nikola, η οποία είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή ένα πολλά υποσχόμενο ηλεκτροκίνητο pickup.

Μάλιστα η Nikola θα έχει και έναν πολύτιμο συνεργάτη δίπλα της, καθώς την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου pickup πρόκειται να αναλάβει η General Motors, προσφέροντας παράλληλα στη νεότευκτη φίρμα και το απαραίτητο hardware.

Σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών που θα προσφέρει ο αμερικανικός κολοσσός, η GM θα αποκτήσει το 11% των μετοχών της Nikola, η οποία ευελπιστεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπό διαμόρφωση σκηνή της ηλεκτροκίνησης.

Ας δούμε όμως ποιες θα είναι οι προδιαγραφές του pickup της Nikola. To Badger, όπως θα ονομάζεται, θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη και μια κυψελών καυσίμου.

Η πρώτη θα εφοδιάζεται με τις πρωτοποριακές μπαταρίες Ultium που έχει εξελίξει η General Motors σε συνεργασία με την LG. H αυτονομία του Badger υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα και η ισχύς του τους 900 ίππους, γεγονός που θα του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε κάτι παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα.

Στα 966 χιλιόμετρα υπολογίζεται η αυτονομία της υδρογονοκίνητης έκδοσης του αμερικανικού pickup, η οποία ωστόσο πιθανότατα θα ακολουθήσει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nikola δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής στην ούτως ή άλλως σύντομη ιστορία της αξιώνοντας από τους υποψήφιους πελάτες της το ποσό των 5.000 δολαρίων για να εξασφαλίσουν ένα από τα πρώτα αντίτυπα του αυτοκινήτου που θα περάσουν στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2022.