Συνεργασία Skoda – Parkopedia για την εύρεση parking σε πραγματικό χρόνο


Η νέα συνεργασία που υπέγραψε η Skoda με την Parkopedia αναμένεται να διευκολύνει το έργο των οδηγών όπου κινούνται στο κέντρο της πόλης, αναζητώντας ένα σημείο για να παρκάρουν το όχημά τους.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 23/9/2020

Το θέμα των υπηρεσιών, μαζί με αυτό της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης, αποτελεί την επόμενη ημέρα για ολόκληρο τον κλάδο της αυτοκίνησης. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν οι πάντες και μέσα σε αυτούς και η Skoda, η οποία υπέγραψε μία πολύ ενδιαφέρουσα συμφωνία με την Parkopedia. Η τελευταία είναι μία εταιρία που ιδρύθηκε το 2007 και προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα περισσότερων από 70 εκ. θέσεων στάθμευσης, σε 15.000 πόλεις, σε 89 χώρες ανά τον πλανήτη.

Χάρη σε αυτή τη συνεργασία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Skoda θα μπορούν να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης, στην περιοχή που κινούνται. Η πληροφορία αυτή θα μπορεί να μεταδοθεί είτε μέσω του συστήματος πλοήγησης του αυτοκινήτου, είτε με την εφαρμογή Skoda Connect App, που μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο Jan Havlas, συντονιστής του τμήματος Connected Car της Skoda Auto δήλωσε σχετικά, «Επεκτείνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες Skoda Connect με σκοπό να κάνουμε την πρόσβαση και την απομακρυσμένη επικοινωνία των οχημάτων πιο βολική για τους πελάτες μας. Η συνεργασία με την Parkopedia αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο αυτού του πλάνου. Η Parkopedia προσφέρει στους οδηγούς Skoda την υπηρεσία στάθμευσης και μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη μέσω της εφαρμογής Skoda Connect και της οθόνη του infotainment του οχήματος».

Υπάρχει επιστημονική μέθοδος για την εύρεση θέσης στάθμευσης;