Συνεργασία Volkwagen και Google


H VW Αμερικής και η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο internet, Google παρουσίασαν το μελλοντικό σύστημα πλοήγησης για τα αυτοκίνητα στο Διεθνές Σαλόνι Ηλεκτρονικών για τον Καταναλωτή που διεξήχθη στο Λας Βέγκας
  • 21/2/2006
H VW Αμερικής και η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο internet παρουσίασαν το μελλοντικό σύστημα πλοήγησης για τα αυτοκίνητα, το οποίο είναι πιο κοντά στην αληθινή αναπαράσταση όσο καμία άλλη φορά, στο Διεθνές Σαλόνι Ηλεκτρονικών για τον Καταναλωτή που διεξήχθη στο Λας Βέγκας. Το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα ήρθε μετά από συνεργασία της Volkwagen, του Google αλλά και του κατασκευαστή μικροτσίπ Vidia. Οι τρεις τους δούλεψαν πάνω σε έναν τρισδιάστατο χάρτη πλοήγησης, ο οποίος υπόσχεται τα καλύτερο θεμιτό αποτέλεσμα για τον εκάστοτε χρήστη.
Χρησιμοποιώντας αυτό το νέο σύστημα, οδηγός και συνεπιβάτες θα μπορούν να αναγνωρίζουν που ακριβώς βρίσκονται τοπογραφικά και ειδικά σε αστικές περιοχές βλέποντας μάλιστα σε ακριβή αναπαράσταση και μέγεθος όλα τα κτίρια και τους δρόμους.
Η Volkwagen δουλεύει απευθείας με την Electronic Research Laboratory (ERL) στο Πάο Άλτο της Καλιφόρνια, ενώ σημαντική πρόοδο σημειώνει και η συνεργασία του Google με την Vidia συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και ενός αυτόματου συστήματος που ανανεώνει ότι νέο εισέρχεται στο σύστημα πλοήγησης.
Αυτό θα εφαρμόζεται σε μία τρισδιάστατη οθόνη «touch screen» - δηλαδή όλες οι αλλαγές του συστήματος θα επιτυγχάνονται μόνο το άγγιγμα του δαχτύλου των χεριών- ενώ το σύστημα πλοήγησης θα περιλαμβάνει τρισδιάστατους χάρτες με πραγματική αναπαράσταση πραγματικών συνθηκών σε όλους τους δρόμους. Για να γίνει κατανοητό θα μπορεί ο οδηγός να έχει εικόνα από έναν δρόμο και να βλέπει ακριβώς τι συμβαίνει εκεί με την βοήθεια GPS αλλά και ραντάρ με λέϊζερ!

Βασίλης Χειλάκης