Σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας στη νέα Mercedes-Benz S-Class (Video)


H ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ MERCEDES-BENZ S-CLASS ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HEAD-UP DISPLAY ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/7/2020

Η νέα γενιά της S-Class αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο και η Mercedes-Benz ακολουθεί τη διαδικασία της σταδιακής αποκάλυψης τόσο του αυτοκινήτου όσο και των προηγμένων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει. Πρόσφατα, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα σύντομο σε χρονική διάρκεια βίντεο στο οποίο φαίνεται η δυνατότητα Επαυξημένης Πραγματικότητας («ΑR») που παρέχει το Head-up Display στον οδηγό.

Εκτός από τις υπόλοιπες πληροφορίες οι οποίες αντικατοπτρίζονται στο παρμπρίζ, όταν πρόκειται (το σύστημα πλοήγησης) να τον συμβουλεύσει για τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ως τον προορισμό του, εμφανίζονται κινούμενα βέλη προς τη διαδρομή που πρέπει να πάει. Αυτά, καλύπτουν σημαντικό εύρος στο παρμπρίζ, ενημερώνοντας όχι μόνο για το πού πρέπει να στρίψει ο οδηγός αλλά και για το πλάτος και την κλίση της επερχόμενης στροφής. Η καινούργια Mercedes-Benz S-Class θα είναι πλήρης τεχνολογικών καινοτομιών και θα διατίθεται με έως και πέντε έγχρωμες οθόνες για όλους τους επιβάτες της. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος Head-up Display,