Tα Audi Q5 και Porsche Macan θα αποκτήσουν και ηλεκτρικές εκδόσεις


Τα EVsτου ομίλου VWγίνονται όλο και περισσότερα, με τα Q5 e-tronκαι Macanνα ανήκουν στην πιο σημαντική κατηγορία των SUV. Έρχονται το 2022!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AUDI
  • 23/11/2020

Οι προδιαγραφές εκπομπών ρύπων γίνονται όλο και πιο αυστηρές, τα (υψηλά) πρόστιμα καραδοκούν και όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να περιορίσουν όσο είναι εφικτό την έκθεσή τους. Αυτό στην πράξη γίνεται με την παρουσίαση όλα και περισσότερων plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων που επιπλέον πριμοδοτούνται.

Τη λογική αυτή ακολουθεί και ο όμιλος VW, ο οποίος πιστός στην πορεία του προς την ηλεκτροκίνηση έχει ανακοινώσει το πρόγραμμά των παρουσιάσεων των νέων EV τους, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία από μια παρουσίαση που διέρρευσε.

Έτσι του χρόνου θα ξεκινήσει η διάθεση των VW ID. Crozz, Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq iV και Cupra El Born, που θα αρχίσουν άμεσα να προσμετρούν στο μέσο όρο των εκπομπών ρύπων και θα τον μειώσουν. Το 2022 πέρα από το πολυμορφικό ID. Buzz της VW ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τις ηλεκτρικές εκδόσεις τόσο του Audi Q5 όσο και της Porsche Macan.

Η ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στο πλαίσιο της δεύτερης γενιάς του μικρού SUV της Porsche -στο τρέχον μοντέλο χρησιμοποιείται αυτό του προηγούμενου Q5- και σε σχέση με το αντίστοιχο Q5 e-tron θα έχει σαφώς πιο σπορ προσανατολισμό, μεγαλύτερη ισχύ, καλύτερες επιδόσεις και βέβαια σαφώς πιο υψηλή τιμή.