Τα Audi θα διαθέτουν μερικώς ματ βαφή


Η ματ βαφή αρέσει σε πολλούς και τώρα η Audi μπορεί να την προσφέρει για μεμονωμένα στοιχεία τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/11/2018

Η εξατομίκευση ήδη παίζει σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία και θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο. Αφενός γιατί δίνει στους αγοραστές τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το αυτοκίνητό τους στα γούστα και τις προτιμήσεις τους και αφετέρου γιατί δίνει στους κατασκευαστές την ευκαιρία να αυξήσουν τη μέση τιμή πώλησης και να διευρύνουν τα ποσοστά κέρδους τους.

Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης και με την ευκαιρία της υπ’ αριθμόν 2 ειδικής έκδοσης του Q2 -έχει προηγηθεί κάτι ανάλογο σε πολύ πιο μικρή κλίμακα για το R8- η Audi θα παρέχει τη δυνατότητα τμήματα του αμαξώματος να είναι σε ματ βαφή. Πρακτικά ματ θα μπορεί να είναι κάθε βαμμένη επιφάνεια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάσει η όλη διαδικασία που γίνεται μετά τη βαφή.

Το τμήμα που θα γίνει ματ καλύπτεται από μια λεπτή πλαστική μεμβράνη, ενώ ένα ειδικό μηχάνημα ψεκάζει το συγκεκριμένο τμήμα, υπό κενό αέρος, με μια λεπτή σκόνη που αποτελείται από θρυμματισμένο γυαλί. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνεται μια πολύ λεπτή φλοίδα της βαφής ενώ ταυτόχρονα η επιφάνεια γίνεται και πιο άγρια. Έτσι όχι μόνο το χρώμα γίνεται ματ αλλά εμφανίζεται και το μοτίβο που τυχόν έχει επιλεγεί. Στην περίπτωση της νέας σπέσιαλ έκδοσης του Q2 αποτελείται από σταυρούς.