Τα ηλεκτρικά Peugeot e-208 & e-2008 με μεγαλύτερη αυτονομία


Η Peugeot αυξάνει την αυτονομία των δύο ηλεκτρικών μοντέλων της και πλέον τα ηλεκτρικά 208 και 2008 διατίθενται με αυξημένη την, επιτρέποντας τη διάνυση περισσότερων χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

  • 25/11/2021

Όπως ανακοινώνει η Peugeot, οι τελευταίες αναβαθμίσεις στις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις των νέων Peugeot  208 και 2008 θα προσθέσουν από τις αρχές του 2022 πάνω από 25 χιλιόμετρα επιπλέον αυτονομίας (δηλαδή 8% αύξηση) - κατά τον κύκλο WLTP – και  αρκετά μεγαλύτερη σε πραγματικές συνθήκες.

Και τα δύο μοντέλα λανσαρίστηκαν στο τέλος του 2019 και έχουν διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στις αγορές, καθώς έχουν ήδη παραχθεί πάνω από 90.000 οχήματα. Το e-208 και e-2008 υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει για την Peugeot η στρατηγική εξηλεκτρισμού της.

Βασισμένα στην πλατφόρμα eCMP (Common Modular Platform), εφοδιασμένα με μία μπαταρία 50 kWh και έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής, τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα χάρη στις τελευταίες τεχνολογικές τους εξελίξεις, οι οποίες θα προσφέρουν περισσότερη αυτονομία στους χρήστες τους.

Πρώτον, τα ελαστικά έχουν αναβαθμιστεί σε κλάση «Α», προσφέροντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα, χάρη στη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης. Αυτό αφορά στους τροχούς 16 ιντσών του Peugeot e-208 και 17 ιντσών του Peugeot e-2008.

Επιπλέον, υπάρχει μια μηχανολογική εξέλιξη στο σύστημα μετάδοσης με μια νέα σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία βελτιστοποιεί την αυτονομία τόσο στις κοντινές όσο και σε πιο μακρινές διαδρομές.

Τέλος, μία νέα αντλία θερμότητας με αισθητήρα υγρασίας εγκαταστάθηκε στην κορυφή του παρμπρίζ και τελειοποιεί την αποδοτικότητα  σε θέρμανση και ψύξη. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από αυτόν τον αισθητήρα καθιστούν δυνατό τον ακριβή έλεγχο της ανακύκλωσης του αέρα στην καμπίνα του επιβάτη και τελικά, συγκρατούν την κατανάλωση ενέργειας  της μπαταρίας  κατά  τη θέρμανση και τη διατήρηση της θερμοκρασίας μέσα στο όχημα. Η τελευταία αυτή βελτίωση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επικρατούν χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίας

Συνοψίζοντας, όλες αυτές οι εξελίξεις θα εξασφαλίσουν την αυξημένη αυτονομία κατά τον κύκλο WLTP κατά 22 χιλιόμετρα στο Peugeot e-208, το οποίο θα διαθέτει πλέον πάνω από 362 χλμ. αυτονομία. Το Peugeot e-2008 θα διαθέτει πλέον πάνω από 345 χλμ. αυτονομίας, με αύξηση 25 χλμ.

Αλλά πέραν των ουσιαστικών αυξήσεων στην αυτονομία, βάσει του WLTP, υπάρχουν επίσης σημαντικές αυξήσεις της τάξεως των 40 χλμ. στη χρήση σε πραγματικές συνθήκες και συγκεκριμένα, σε συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης και εξωτερικής θερμοκρασίας κοντά στους 0°C.