Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!


Το πρώτο “experience store” της Kosmoride, της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Kosmocar που είναι αφιερωμένη στα ηλεκτρικά ποδήλατα, ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Μαρούσι.

  • 29/7/2020

Η Αθήνα έχει το δικό της κατάστημα που εξειδικεύεται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά ποδήλατα, γνωστά και ως e-Bikes! Το πρώτο “experience store” της Kosmoride, της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Kosmocar στο χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι γεγονός και ξεκίνησε να λειτουργεί στο Μαρούσι, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales.  

Σε έναν ιδιαίτερα κομψό χώρο με εντυπωσιακό βιομηχανικό design στο οποίο κυριαρχεί το τυρκουάζ, το εταιρικό χρώμα της Kosmoride, φιλοξενούνται 6 από τις καλύτερες μάρκες e-Bikes στον κόσμο. Εδώ θα βρει κάποιος ηλεκτρικά ποδήλατα των STROMERRIESE& MÜLLER, MOUSTACHEDUCATI, GIANT και LACROS.

Ειδικοί στα e-Bikes είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων, είτε να τους μυήσουν στο μαγικό κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων είτε – για τους πιο γνώστες – να λύσουν κάθε πιθανή απορία και ερώτηση τεχνικής φύσης. Σχεδόν όλα τα e-Bikes είναι διαθέσιμα για test-ride έτσι ώστε ο καθένας, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού, να βρει το ηλεκτρικό ποδήλατο που ταιριάζει στο σωματότυπο αλλά και το lifestyle του - διαθέσιμα ηλεκτρικά ποδήλατα κάθε τύπου, city, mountain, trekking, cargo αλλά και η εξειδικευμένη σειρά των cargo e-bikes της Kosmoride προσφέρει ιδανικές λύσεις σε επαγγελματίες και νέες οικογένειες.

Η αρχή λειτουργίας των e-Bikes είναι ίδια με του παραδοσιακού ποδήλατου, με τη διαφορά ότι διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα που λαμβάνει την απαραίτητη ενέργεια από επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία είναι σχετικά ελαφριά και, συχνά, αποσπώμενη. Ο ηλεκτροκινητήρας δρα επικουρικά, παρέχοντας στον ποδηλάτη υποβοήθηση σε διάφορα επίπεδα, που ο ίδιος επιλέγει. Αυτή η πρόσθετη ενέργεια προσφέρει ελάφρυνση στο έργο που απαιτείται από τον ποδηλάτη σε ένα δύσκολο κομμάτι της διαδρομής αλλά και γενικότερα εξασφαλίζει πιο άνετη ποδηλασία καθώς και υψηλότερες ταχύτητες.

Η ηλεκτρική αυτονομία ενός e-Bike φτάνει έως και τα 200 χιλιόμετρα, τιμή παραπάνω από ικανοποιητική για καθημερινή χρήση, αν ληφθεί υπόψιν ότι η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας είναι γρήγορη, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ολοκληρώνεται εντός 4 ωρών. Παράλληλα, το γεγονός ότι ο αναβάτης κάνει πετάλι, περιορίζει τις ενεργειακές απαιτήσεις, ενώ ακόμη και αν ο ποδηλάτης επιλέξει να μην έχει ηλεκτρική υποβοήθηση ή αδειάσει η μπαταρία, το e-Bike κινείται κανονικά σαν οποιοδήποτε συμβατικό ποδήλατο.

Στο πρώτο experience store της Kosmoride, στο Μαρούσι, παρέχονται προνόμια για την απόκτηση e-Bike, όπως άτοκες δόσεις, bonus απόσυρσης παλαιού ποδήλατου, επιδότηση αγοράς σε ποσοστό 40% της αξίας του e-Bike με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 800 €, εγγύηση μέχρι 5 χρόνια και ασφαλιστική κάλυψη. Παράλληλα, διατίθεται μία εξειδικευμένη γκάμα από πρόσθετο εξοπλισμό για e-Bikes όπως είδη ένδυσης, κράνη, σακίδια μεταφοράς, σχάρες και κλειδαριές σχεδιασμένες ειδικά για ηλεκτρικά ποδήλατα. Εξίσου σημαντικό, στο κατάστημα της Kosmoride ο αγοραστής θα βρει πλήρεις υπηρεσίες after sales και εξειδικευμένο service για το e-Bike του.

Το κόστος ενός ποιοτικού e-Bike ξεκινά κάτω από τις 2.000 €, με την τιμή του να μειώνεται σημαντικά – με όφελος έως 800 € – με την κρατική επιδότηση. Ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης του και το οικονομικό όφελος σε καύσιμα ή εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η απόσβεση ενός e-Bike επιτυγχάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που το έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλές μέσο μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου το ποδήλατο είναι το βασικό μέσο μετακίνησης, το ένα στα τρία ποδήλατα που πωλούνται είναι πλέον e-Bike! Αντίστοιχη συνεχή άνοδο σημειώνουν οι πωλήσεις e-Bikes σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, τα τελευταία χρόνια!   

Το επιχειρηματικό πλάνο της Kosmoride περιλαμβάνει την έναρξη λειτουργίας ενός δεύτερου experience store, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, προς το τέλος του καλοκαιριού, με το υπόλοιπο δίκτυο να αναπτύσσεται σταδιακά σε πανελλαδικό επίπεδο.