Τα νέα μοντέλα της Porsche που αναμένονται προσεχώς


Η γερμανική εταιρεία των σπορ μοντέλων θα συμπληρώσει τη γκάμα της 911, θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό της μοντέλο και εξελίσσει τις καινούργιες Macan και 918.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/3/2019

H Porsche έχει ξεκινήσει την ανανέωση και τον εμπλουτισμό της γκάμας της, αρχής γενομένης από την καινούργια γενιά του πλέον παραδοσιακού μοντέλου της, της 911. Ξεκίνησε με την κουπέ και ακολούθησε η cabrio στις εκδόσεις S και 4S με τα 450 PS από τον υπερτροφοδοτούμενο boxer των 3.000 cc, ενώ στην πορεία θα ακολουθήσει και η στάνταρ εκδοχή του κινητήρα.

Φυσικά και οι άλλες εκδόσεις, όπως για παράδειγμα η Speedster, η turbo, η targa και η GT3, που εκτός απροόπτου θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Κατά την προσφιλή τακτική της μάρκας θα ακολουθήσουν και διάφορες ειδικές εκδόσεις.  

Μέσα στο 2019 αναμένεται να παρουσιαστεί και η Cayenne Coupe, που θα ανταγωνιστεί στα μεγάλα SUV κουπέ πολυτελείας, όπως το Audi Q8, τη BMW X6 και τη Mercedes CLE Coupe. Πέρα από την άλλη διαμόρφωση του πίσω μέρους η έκδοση κουπέ της Cayenne θα έχει και άλλη μάσκα προκειμένου να είναι πλήρως διακριτή, ενώ οι διαθέσιμοι κινητήρες της θα είναι ο twin turbo V6 των 2,9 lt με 440 ίππους και ο αντίστοιχος V8 των 4,0 lt με 550 ίππους.

Το φθινόπωρο θα δώσει το παρόν και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, η Taycan των 600 PS με την αυτονομία των 500 km και την τιμή των 160.000 ευρώ στη Γερμανία. Η Taycan θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2020, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοσή της Cross Turismo.

Για τη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα για το 2021 προγραμματίζεται η διάδοχος της Macan, ενώ για το νέο hypercar της μάρκας που θα διαδεχθεί την 918 Spyder θα πρέπει να κάνει κανείς υπομονή μέχρι το 2025.