Τα νέα Morgan θα βασίζονται σε νέο αλουμινένιο πλαίσιο


Η βρετανική εταιρία με το πολύ ιδιαίτερο και αυθεντικό στιλ επιστρέφει από του χρόνου με ολοκαίνουργια μοντέλα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2019

Η Morgan έχει εδώ και καιρό εξασφαλίσει τα κονδύλια για να ανακοινώσει τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει μέσα στο 2020, τα οποία θα βασίζονται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα CX-Generation. Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο (και παραδοσιακά ξύλο σε κάποια λίγα σημεία) και οι Βρετανοί την είχαν παρουσιάσει στις αρχές του χρόνου μαζί με το Plus Six. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για την Morgan που από το 1936 χρησιμοποιεί χαλύβδινο πλαίσιο σε μοντέλα όπως τα Morgan 4/4, Plus 4 και V6 Roadster.

Η πλατφόρμα CX-Generation θα αντικαταστήσει τα παλιά πλαίσια και έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από την εταιρία. Έχει διπλάσια ακαμψία από την επίσης αλουμινένια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στα Aero 8 και στη δεύτερη γενιά του Plus 8.

Χάρη και στο μικρότερο βάρος της η νέα πλατφόρμα μετρά μόλις 97 kg με το Plus Six να φτάνει το απόβαρο των 1.075 kg. Φυσικά μιλάμε για πολύ ειδικές κατασκευές οι οποίες θα εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο και ένα μικρότερο κινητήρα από τον τρίλιτρο της BMW που κινεί το Plus Six, δίχως όμως να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.