Τα νέα χρώματα του μονοθεσίου της Mercedes


H χορηγική συνεργασία ανάμεσα στην Mercedes AMG Petronas στην INEOS αλλάζουν την εικόνα των ασημένιων βελών στη φετινή αγωνιστική σεζόν.

  • 10/2/2020

Το πρώτο βήμα για την αποκάλυψη του νέου μονοθεσίου της Merceces AMG Petronas πραγματοποιήθηκε με τη γερμανική ομάδα να αποκαλύπτει τα νέα χρώμα των ασημένιων βελών.

Αφορμή γι’ αυτήν την αλλαγή στα χρώματα που ντύνουν τις επιφάνειες του μονοθεσίου αποτέλεσε η νέα συνεργασία της Mercedes AMG Petronas με την INEOS.

Ειδικότερα, το λογότυπο της εταιρίας χημικών προϊόντων έχει τοποθετηθεί στο κάλυμμα του αεροαγωγού που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του πιλότου καθώς και στις αεροδυναμικές πτέρυγες του μπροστινού και του πίσω τμήματος.

Το κόκκινο χρώμα είναι εκείνο που κάνει να ξεχωρίζει τις επιφάνειες στις οποίες εμφανίζεται το όνομα του νέου, μεγάλου χορηγού της γερμανικής ομάδας, ενώ εντύπωση προκαλεί και η παρουσία ενός κόκκινου άστρου στο κάλυμμα του κινητήρα, το οποίο ωστόσο δεν παραπέμπει στην INEOS αλλά στον Ν. Lauda, ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Η συμφωνία ανάμεσα στη Mercedes AMG Petronas και την INEOS θα έχει πενταετή διάρκεια, γεγονός που εν μέρει αποκαλύπτει και την πρόθεση των Γερμανών να παραμείνουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που μένει τώρα είναι οι νέοι χρωματισμοί να προσαρμοστούν στα δεδομένα του μονοθεσίου του 2020, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε τέσσερα εικοσιτετράωρα όταν και το W11 θα βρεθεί για πρώτη φορά στην πίστα της Βαρκελώνης.