Τα νέας γενιάς FCA θα έχουν σασί PSA


ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ FIAT-CHRYSLER ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ PEUGEOT-CITROEN.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/12/2019

Ποιος θα το περίμενε πως κάποια στιγμή θα βλέπαμε ένα Opel Corsa να έχει τα ίδια μηχανικά μέρη με ένα Peugeot 208. Ή τι θα λέγατε πριν από μερικά χρόνια αν βλέπατε ένα SUV της Alfa Romeo με κοινό σασί με ένα Citroen; Όλα αυτά μπορεί να ανήκαν στην σφαίρα της φαντασίας αν η PSA δεν εξαγόραζε την Opel από την GM και δεν συγχωνευόταν με την Fiat-Chrysler.

Έτσι, στα επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον για όλες αυτές τις μάρκες θα επικεντρωθεί γύρω από τις πλατφόρμες CMP και EMP2, οι οποίες έχουν εξελιχθεί από τον γαλλικό όμιλο. Πάνω σε αυτές τις πλατφόρμες θα βασιστούν τα μικρότερα (στην CMP) και τα μεγαλύτερα (στην EMP2) μοντέλα της FCA με τα μεγάλα Jeep και Ram να συνεχίζουν με εκείνες των Αμερικανό-Ιταλών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο μοντέλο της FCA με την πλατφόρμα CMP θα είναι ένα κόμπακτ crossover με τα σήματα της Alfa Romeo που θα κυκλοφορήσει το 2022. Πέρα από τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις θα διαθέτει και μια εντελώς μηδενικών ρύπων.

Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστο αν θα δούμε ένα νέο «Punto» αφού οι Ιταλοί μάλλον θα μείνουν έξω από την κατηγορία των 500, Panda και Ypsilon δίχως να εξελίξουν μια νέα πλατφόρμα. Ειδικά από την στιγμή που δεν θα υπάρξει συνέχεια για τα Citroen C1 και Peugeot 108.

Πάντως, τα πλάνα για το Fiat 500e που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη δεν αλλάξουν αφού βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Θα βασίζεται σε πλατφόρμα της FCA και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori.