Τα πρώτα στοιχεία για το ηλεκτρικό Mazda (video)


Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της μάρκας θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Οκτωβρίου στην έκθεση του Τόκιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/10/2019

Οι Ιάπωνες έδωσαν ένα teaser βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, καθώς και μια φωτογραφία από το εσωτερικό. Συγκεκριμένα από την κεντρική κονσόλα όπου φαίνεται ο επιλογέας κίνησης και πιο μπροστά τα χειριστήρια για το σύστημα πολυμέσων.

Στην λακωνική της ανακοίνωση το μόνο που αναφέρει η Mazda είναι πως θα υπάρχει οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες συνδεσιμότητας όταν πολλά μέρη της καμπίνας θα αποτελούνται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η Mazda είχε ήδη παρουσιάσει το πρωτότυπο ηλεκτρικό CX30 με έναν κινητήρα 143 PS και 265 Nm. Η μπαταρία είχε χωρητικότητα 35,5 kWh δίχως όμως να είχε ανακοινωθεί η αυτονομία. Πιθανότατα το ηλεκτρικό Mazda παραγωγής να έχει την ίδια διάταξη με εκτιμώμενη αυτονομία για 200-250 km.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το 2012 η Mazda είχε διαθέσει μια περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρική έκδοση του Demio (του 2) στην Ιαπωνία σε 100 μόλις αυτοκίνητα σε τμήματα του δημοσίου.