Τα σενάρια αποχώρησης της Mercedes από την F1


Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν την Mercedes να αποχωρεί στο τέλος της νέας σεζόν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

  • 30/1/2020

To ενδεχόμενο αποχώρησης από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 φέρεται να εξετάζει η Mercedes-AMG Petronas σε μια ευρύτερη προσπάθεια της Daimler εξοικονόμησης-ανεύρεσης εκείνων των πόρων που απαιτούνται για την προσαρμογή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνητη εποχή.

Στόχος της Daimler είναι να εξοικονομήσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022 και η αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πληροφορίες θέλουν την απόφαση για την αποχώρηση της Mercedes από την F1 να λαμβάνεται στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής φίρμας το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ποιος θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στην καθόλα επιτυχημένη πορεία της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes-Benz, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει την Aston Martin να ντύνει με τα δικά της χρώματα τα ασημένια βέλη.

Καθοριστικός για το μέλλον της Mercedes-AMG Petronas θα είναι ο ρόλος του σημερινού αγωνιστικού διευθυντή Toto Wolff, ο οποίος μαζί με τον μέτοχο της ομάδα, Lawrence Stroll επιχειρούν να εξασφαλίσουν την επόμενη ημέρα της ομάδας.