Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Mitsubishi ASX


Το «αδερφάκι» του Captur θα έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.

  • 8/6/2022

Έχοντας κυκλοφορήσει από το 2010, το Mitsubishi ASX είναι ένα από τα παλαιότερα αυτοκίνητα που πωλούνται αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς, το subcompact crossover πρόκειται να υποβληθεί σε πλήρη αναθεώρηση καθώς το μοντέλο επόμενης γενιάς θα φτάσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2023. Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση που έγινε στις αρχές του έτους, το αδελφικό μοντέλο του Captur θα κατασκευαστεί από την Renault στο εργοστάσιό της στη Βαγιαδολίδ στην Ισπανία.

Εν τω μεταξύ, η Mitsubishi Γερμανίας ανακοίνωσε τις προδιαγραφές του συστήματος μετάδοσης κίνησης για το ανανεωμένο ASX. Προς έκπληξη κανενός, οι αριθμοί φαίνονται τρομερά οικείοι. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ήδη στο Captur δεύτερης γενιάς, το οποίο κυκλοφορεί από το 2019. Το πρώτο σύστημα θα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 91 ίππων. Θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ακολουθεί ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1,3 λίτρων με 140 ίππους, με το συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 158 ίππους με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η επιλογή του υβριδικού σημαίνει ένας ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυασμένη ισχύ 145 ίππων.

Όπως συμβαίνει με το Captur, το πιο ισχυρό ASX της παρτίδας θα είναι το plug-in υβριδικό με 160 ίππους, συνδυάζοντας τον κινητήρα 1,6 λίτρων με ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων. Θα ανεβάσει τη μικρή μπαταρία 1,3 kWh του μη PHEV σε χωρητικότητα 10,5 kWh για αυξημένη αυτονομία σε καθαρή ηλεκτρική λειτουργία.

Εκτός από την ανανέωση του ASX, η Mitsubishiθα παρουσιάσει το Colt επόμενης γενιάς το φθινόπωρο του 2023 ως ένα ανανεωμένο Clio που κατασκευάστηκε επίσης από την Renault.

H Renault επίσης επιβεβαίωσε ότι το Clio Mk VI θα κυκλοφορήσει το 2026 και θα εξακολουθεί να έχει κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς η πλήρης μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θεωρείται ακόμα πρόωρη. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται ήδη σε ηλεκτρικά παρόμοιου μεγέθους καθώς το Renault 5 θα κυκλοφορήσει το 2025 και θα ακολουθήσει ένα Renault 4 μηδενικών εκπομπών ρύπων.