Ταξιδεύοντας στο μέλλον με το σύγχρονο Delorean DMC


Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να σε ταξιδέψει πίσω στο… μέλλον τότε αυτό είναι η σύγχρονη εκδοχή του Delorean DMC.

  • 17/12/2020

To Delorean της DMC αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτοκινήτου.  H παραγωγή του τερματίστηκε σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξή της και ενώ είχε βρεθεί ένα βήμα πριν την οριστική διαγραφή του από τις μνήμες όλων ήρθε ο σχεδόν πρωταγωνιστικός τους ρόλος στη γνωστή σειρά ταινιών «Back to the future» να του χαρίσει μια δεύτερη ευκαιρία και μια περίοπτη θέση στο παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα.

Τα σενάρια επιστροφής του στη γραμμή παραγωγής επέστρεψαν ουκ ολίγες φορές στο προσκήνιο της επικαιρότητας, χωρίς ωστόσο οι ελπίδες και τα όνειρα των λίγων αλλά πιστών οπαδών του να γίνουν πραγματικότητα.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ του Deroean DMC με την πλούσια κινηματογραφική καριέρα γράφτηκε από τη σχεδιαστική πένα του Angel Guerra o οποίος και δημιούργησε τη σύγχρονη εκδοχή του Delorean DMC.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο μέλλον, το Delorean DMC-12 διατηρεί τη σχεδιαστική λογική του θρυλικού προγόνου του, όπως άλλωστε και της Gullwing πόρτες οι οποίες αποτέλεσαν ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Παρά το γεγονός ότι η Delorean DMC εξακολουθεί να υφίσταται και να δραστηριοποιείται σε αμερικανικό έδαφος, η υλοποίηση του συγκεκριμένου project μοιάζει απίθανη αυτό ωστόσο δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε την αναβίωση ενός αυτοκινήτου που στις αρχές του 1980 ήταν δίχως καμία αμφιβολία πολύ μπροστά από την εποχή του.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν άλλωστε το γεγονός ότι οι παραγωγή της ταινίας «Back to the future» το επέλεξαν για να ταξιδέψει τους δύο πρωταγωνιστές στον χρόνο.