Techtalk: Η χρησιμότητα των ΚΤΕΟ


Σε συνεργασία με το Ι.ΚΤΕΟ λ. Βουλιαγμένης και τη Citroen, ετοιμάσαμε ένα επεξηγηματικό  βίντεο για το ρόλο των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου και τους ελέγχους που πραγματοποιούν.

  • 12/7/2020

Το κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους θα πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ στα τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία αγοράς του και, κατόπιν, ανά δύο χρόνια, για όσο διάστημα κινείται. Η διαδικασία αυτή είναι απλή, σύντομη και με ένα πολύ λογικό κόστος. Τα οφέλη της, όμως, είναι πολλαπλάσια. Τα ΚΤΕΟ είναι υπεύθυνα να πιστοποιήσουν ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους βρίσκονται σε καλή κατάσταση και άρα είναι ασφαλή για τους οδηγούς τους αλλά και για όσους βρίσκονται γύρω από αυτά.

Κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου, το εξουσιοδοτημένο προσωπικό του ΚΤΕΟ είναι αρμόδιο να ελέγξει μία σειρά από παραμέτρους στο αυτοκίνητό μας, όπως η κατάσταση των ελαστικών, των αναρτήσεων και των φρένων. Οι διάφοροι έλεγχοι μπορεί να είναι οπτικοί, είτε με τη βοήθεια μηχανημάτων. Δεν έχει όμως νόημα να τα περιγράφουμε από εδώ. Απλά πατήστε το play για να ανακαλύψετε την όλη διαδικασία, καθώς και τους λόγους που είναι τόσο σημαντικό να μην αμελούμε να περνάμε ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό μας, καθώς αυτό είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας.