Techtalk: Ο έλεγχος των ελαστικών (βίντεο)


Σε συνεργασία με το Ι.ΚΤΕΟ λ. Βουλιαγμένης και τη Citroen, ετοιμάσαμε ένα χρηστικό βίντεο για το τι θα πρέπει να προσέχουμε αναφορικά με τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας.

  • 4/7/2020

Τα ελαστικά αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ του αυτοκινήτου μας και του δρόμου. Το να βρίσκονται πάντοτε σε καλή κατάσταση είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς χάρη σε αυτά το όχημά μας παραμένει σταθερό στις υψηλές ταχύτητες, στρίβει και επιβραδύνει με ασφάλεια. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, θα πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή, ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Γιάννης Γουργιώτης, αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής του Ι.ΚΤΕΟ λ. Βουλιαγμένης, μας εξηγεί το τι θα πρέπει να προσέχουμε εμείς οι ίδιοι, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι λειτουργούν σωστά και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους. Βασικό στοιχείο εδώ είναι να ελέγχουμε την πίεση και στα τέσσερα ελαστικά του αυτοκινήτου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κατόπιν, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε ένα ελαστικό είναι φθαρμένο. Πότε έχουν παραχθεί και πότε θα πρέπει να αντικατασταθούν. Όλα αυτά θα τα μάθετε από τον ειδικό, πατώντας το play!