Τελειωμό δεν έχουν: Νέα έργα στην Αθηνών - Λαμίας και ρυθμίσεις 30 ημερών


Έχει... χαθεί η μπάλα με τα σημεία της Αθηνών - Λαμίας στα οποία διεξάγονται έργα. Δείτε τη νέα περιοχή στην οποία ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

  • 28/3/2023

Το «μπαράζ» ανακοινώσεων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, προκειμένου να είναι εφικτή η διεξαγωγή εργασιών, καλά κρατεί.

Η Νέα Οδός γνωστοποίησε ότι από την Τρίτη 28 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου, από το 75,3o χλμ  έως το 78,8ο χλμ, στην κατεύθυνση προς Λαμία,  θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες δύο φάσεων.

Για την πρώτη φάση εργασιών, θα ισχύσει αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία από το 78ο έως το 78,8ο χλμ, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη φάση, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εργασιών, θα εφαρμόζεται αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία από το 75,3ο έως το 78,8ο χλμ, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την εναπομείνασα αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 19:00 και το Σάββατο από τις 07:00 έως τις 15:00.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι προσωρινές και θα αποσύρονται καθημερινά μετά το πέρας των εργασιών.

Επισημαίνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 12/4/2023 έως και 18/4/2023 δεν θα υλοποιηθούν εργασίες και κατ’ επέκταση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Παράταση στις ρυθμίσεις από Α/Κ Τατοΐου έως Α/Κ Πύρνας

Επιπλέον, αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τατοΐου έως και Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Πύρνας, για την αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι θα ισχύσει παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν στη Φάση Α από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 21:00 έως και την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 06:00.

Ειδικότερα, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας (από 16,6ο χλμ έως 17,6ο χλμ) καθώς και των δύο κλάδων εισόδου του Α/Κ Τατοΐου της κατεύθυνσης προς Λαμία κατά τη διάρκεια των οποίων οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λαμία θα οδηγούνται μέσω πρόσθετης κατακόρυφης σήμανσης και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου στον επόμενο Ανισόπεδο Κόμβο (Πύρνας).

Επιπλέον, από την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 21:00 έως την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 06:00, θα εφαρμοστεί  αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στην περιοχή της Πύρνας (από 17,4ο χλμ. έως 18,7ο χλμ) στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τις εναπομείνασα αριστερή και μεσαία λωρίδα.

Επιπρόσθετα, από την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 21:00 έως την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 06:00, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας (από 16,6ο χλμ έως 17,6ο χλμ) καθώς και των δύο κλάδων εισόδου του Α/Κ Τατοΐου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία κατά τη διάρκεια των οποίων οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λαμία θα οδηγούνται μέσω πρόσθετης κατακόρυφης σήμανσης και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου στον επόμενο Ανισόπεδο Κόμβο (Πύρνας).