Τέλη 2019 η Aston Martin DBX σε νέο εργοστάσιο (video)


Η ημερομηνία έναρξης παραγωγής της DBX έρχεται από την ίδια την εταιρία που επίσης αναφέρει πως θα γίνεται σε ένα νέο εργοστάσιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/11/2018

Σε ένα χρόνο από σήμερα η Aston Martin θα λανσάρει το πρώτο SUV στην ιστορία της και παράλληλα ένα αντίπαλο μοντέλο απέναντι στην πιο πολυτελή Bentley Bentayga και την σούπερ σπορ Lamborghini Urus. Η παραγωγή της DBX, όπως θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin, στο St. Athan στη Νότια Ουαλία. Ο χώρος ανήκε παλιότερα στο Υπουργείο Άμυνας όπου κατασκευάζονταν ειδικά οχήματα και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Aston Martin.

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της μάρκας μετά το Gayton, ενώ υπάρχει υποδομή για την κατασκευή των ηλεκτρικών Aston Martin που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια κάτω από το σήμα της Lagonda. Προς το παρόν απασχολούνται στο St. Athan περίπου 100 εργάτες με το σύνολο τους να ανεβαίνει στους 200 όταν ξεκινήσει η παραγωγή της DBX και στους 700 από το 2020. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου της Aston Martin.