Τελικά, το μέγεθος μετράει! Αυτό το site συγκρίνει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου σου με άλλα μοντέλα


Μία ιστοσελίδα σύγκρισης αυτοκινήτων έρχεται να δώσει απάντηση σε διαφωνίες που επικεντρώνονται γύρω από το ερώτημα «Ποιο είναι μεγαλύτερο;»

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Carsized
  • 25/1/2023

Το μέγεθος ενός αυτοκινήτου είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που λαμβάνει υπόψη κάθε υποψήφιος αγοραστής πριν προχωρήσει στην απόκτησή του. Ειδικά όταν στην κουβέντα μπαίνουν στενοί, κλειστοί χώροι στάθμευσης ή περιοχές με μεγάλο πρόβλημα στο παρκάρισμα, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζει ο οδηγός που χωράει και που όχι το νέο του όχημα. 

Αν κουράζεστε και μόνο στην ιδέα να αναζητήσετε στοιχεία στα επίσημα εγχειρίδια του κατασκευαστή, τότε έρχεται ένα συγκριτικό site για να κάνει τη δύσκολη δουλειά και να σας γλιτώσει χρόνο και κόπο. Η εν λόγω ιστοσελίδα ονομάζεται Carsized και διαθέτει μία αρκετά ευρεία γκάμα αυτοκινήτων στη βάση δεδομένων της, της οποίας το παλαιότερο μοντέλο έχει τις ρίζες του στο 1908. Σύμφωνα με το carsized.com, 863.955 διαφορετικοί συνδυασμοί είναι εφικτοί μέσω αυτού.

Η σελίδα προσφέρει άμεση οπτικοποιημένη σύγκριση δύο μοντέλων κάθε φορά, ενώ ο χρήστης δύναται να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές οπτικές, γωνίες και πλευρές των οχημάτων, κάνοντας εύκολη τη σύγκριση του πλαϊνού, μπροστινού, και πίσω μέρους τους.

Εκτός αυτού, μπορεί κανείς να διαπιστώσει το πόσο έχουν αλλάξει τα αυτοκίνητα σε βάθος χρόνου, συγκρίνοντας παλαιότερες με νεότερες γενιές του ίδιου μοντέλου, ή ακόμη και μοντέλα που έχουν πάψει να βρίσκονται στην κυκλοφορία, με άλλα που μόλις αποκαλύφθηκαν. Βέβαια, η τελευταία ανανέωση μοντέλων έγινε το 2022, οπότε κάποιες από τις νεότερες κυκλοφορίες δεν είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα.

Παρόλο που η βάση δεδομένων δεν είναι αναβαθμισμένη για τα μοντέλα του 2023, το Carsized είναι μία ιστοσελίδα που μπορεί να «φάει» αρκετό χρόνο από τη μέρα σας, ειδικά αν είστε λάτρης της αυτοκίνησης, της ιστορίας και των λεπτομερειών της, και είναι σίγουρα και εξαιρετικά χρήσιμη στο να λύνει διαφορές που αφορούν στοιχεία όπως το μήκος, το φάρδος και το ύψος των αυτοκινήτων.