Τελικές δοκιμές της Maserati MC20 στη Modena


Η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις πρόσφατες δοκιμές εξέλιξης της MC20 στην πίστα της Modena.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/3/2021

Η MC20, το καινούργιο supercar της Maserati, αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς, πιθανόν μετά το καλοκαίρι. Μέχρι τότε, η ιταλική εταιρεία έχει το περιθώριο να πραγματοποιήσει τις τελικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και τον κινητήρα του νέου μοντέλου της.

Τα στελέχη της δημοσίευσαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου οι οποίες έγιναν στην πίστα Autodromo di Modena η οποία βρίσκεται περίπου 15 km από τα κεντρικά γραφεία της Maserati, στην Ιταλία. 

Σε αυτές, βλέπουμε την MC20 να έχει καμουφλαρισμένο το αμάξωμά της, παρότι η εταιρεία έχει παρουσιάσει εικόνες με την τελική μορφή του οχήματος. Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο supercar θα έχει τον καινούργιο –σύμφωνα με τη Maserati– V6 (περιεχόμενης γωνίας 90 μοιρών) τρίλιτρο twin-turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία που εφαρμόζεται στη Formula 1 για τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, διαθέτει προθάλαμο συμπίεσης του καυσίμου και συνδυάζει έμμεσο και άμεσο ψεκασμό και την καύση του μείγματος. Επίσης, διαθέτει δύο μπουζί ανά κύλινδρο, ενώ η σχέση συμπίεσής του είναι σχετικά ψηλή για υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, καθώς είναι σε αναλογία 11,0:1.

Επίσης διαθέτει σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ, λύση η οποία εφαρμόζεται στα καθαρόαιμα supercars. Σύμφωνα με τη Maserati, η μέγιστη ισχύς του κινητήρα είναι 630 PS/7.500 rpm και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 730 Nm/3.000-5.500 rpm.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της, η MC20 θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,9 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 325 km/h, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.