Τέλος εποχής για την BMW Σειρά 1


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΚΥΛΙΝΔΡΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ HATCHBACK ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η BMW Μ140I FINAL EDITION, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/2/2019

Την τελευταία ευκαιρία να αποκτήσει κανείς μια εξακύλινδρη BMW Σειρά 1 με κίνηση στους πίσω τροχούς προσφέρει η βαυαρική φίρμα, σηματοδοτώντας με την διάθεσή της Μ140i Final Edition το τέλος της εμπορικής πορείας του premium μικρομεσαίου hatchback.

Μάλιστα όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η επόμενη γενιά της BMW Σειρά 1 θα διαθέτει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, υιοθετώντας την αρχιτεκτονική πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί η BMW Σειρά 2 Active Toure και το MINI Hatchback.

H νέα πλατφόρμα αναμένεται να φέρει αλλαγές και στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, καθώς θεωρείται απίθανο η νέα BMW Σειρά 1 να αποκτήσει εξακύλινδρους κινητήρες, οι οποίοι σήμερα εφοδιάζουν τις κορυφαίες εκδόσεις του.

Έτσι, λοιπόν, η BMW Μ140i Final Edition αποτελεί το τελευταίο δείγμα του είδους, μεταφέροντας τους 340 ίππους και τα 500 Nm ροπής του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 3,0 λίτρων στους πίσω τροχούς.

Εκτός των άλλων, η BMW Μ140i Final Edition διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό που να δικαιολογεί την αυξημένα κατά περίπου 2.500 ευρώ τιμή της.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η συγκεκριμένη έκδοση της Σειράς 1 θα διατεθεί και στις ευρωπαϊκές αγορές ή αν θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο της χώρας των καγκουρό απ’ όπου μάς συστήνεται.