Τέλος εποχής: Η Chevrolet κατασκεύασε τον τελευταίο V8 κινητήρα για την Camaro


Η τελευταία μονάδα του θρυλικού V8 της Chevrolet βγήκε από την γραμμή παραγωγής στα μέσα του Νοεμβρίου.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, Chevrolet Pressroom
  • 23/11/2023

Το εργοστάσιο της Chevrolet μόλις έβγαλε από την γραμμή παραγωγής τον τελευταίο supercharged V8 κινητήρα LT4 που προορίζεται για την Camaro ZL1 του 2024.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στην κοινότητα του Reddit «camaro», από τον χρήστη consigliere83, δείχνει τον Billy Burke, τον υπεύθυνο συναρμολόγησης του κινητήρα και την ομάδα του Performance Build Center, να βρίσκονται γύρω από το τελευταίο κομμάτι παραγωγής πριν τοποθετηθεί στην Camaro για την οποία προορίζεται.

Ο LT4 είναι από τους πιο δυνατούς κινητήρες της Chevrolet με απόδοση 659 PS και 881 Nm ροπής. Το μέλλον του προς το παρόν είναι άγνωστο. Ίσως το όχημα για το οποίο προορίζεται να έχει ήδη κατασκευαστεί ή να βρίσκεται ακόμα στην γραμμή παραγωγής. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο, η Chevrolet να διοργανώσει κάποιου είδους event, όπως μία δημοπρασία, ως φόρο τιμής για το τελευταίο μοντέλο Camaro. Ένα πάντως είναι σίγουρο. Η ZL1 είναι ένα αμάξι που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους μέσα στα χρόνια.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει το τέλος του LT4. Αυτός ο κινητήρας θα είναι ακόμα διαθέσιμος στις Cadillac CT5-V Blackwing και Cadillac Escalade V.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε αυτή τη Camaro ZL1 να τυλίγεται στις φλόγες στο δυναμόμετρο (video)

Η Chevrolet γιορτάζει τη συμμετοχή του Camaro ZL1 στο Le Mans με ειδική έκδοση

Αυτό το Chevrolet Camaro NASCAR ακούγεται μαγικά στο Le Mans (video)