Η Italdesign πέρασε πλέον στα χέρια της UST, μίας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η εταιρεία, καθώς η Audi πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, μήνες μετά τις πρώτες φήμες για την πώληση του σχεδιαστικού οίκου.
Η σχεδιαστική φίρμα ιδρύθηκε το 1968 από τον Giorgetto Giugiaro και τον Aldo Mantovani, υπογράφοντας μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα του 20ου αιώνα, από την Alfa Romeo και τη Fiat, μέχρι τη Lancia, τη Maserati, τη Seat, την BMW και την Audi.
Τον Αύγουστο του 2010, η Audi απέκτησε το 90,1% της Italdesign, ενώ το 2015 εξαγόρασε και το εναπομείναν 9,9%, καθιστώντας τη θυγατρική της. Ακόμα και μετά την εξαγορά από την UST, η Audi τονίζει ότι θα διατηρήσει ένα σημαντικό μέρος των μετοχών μέσω της Lamborghini, που αποτελεί μέλος του Audi Group μαζί με τις Bentley, Audi Sport και Ducati.
Η UST ιδρύθηκε το 1999 και, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο site της, έχει δημιουργήσει αξία άνω των 860 εκ. ευρώ για τους 140 πελάτες της, ενώ απασχολεί περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους σε πάνω από 30 χώρες.
Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να «αναλάβουμε την επιχειρησιακή ευθύνη, τιμώντας και αξιοποιώντας την ιταλική κληρονομιά, την κουλτούρα του σχεδιασμού και το ταλέντο των υπαλλήλων της Italdesign».
Το τελευταίο δημιούργημα της Italdesign όσο άνηκε στο VW Group και την Audi ήταν το Volkswagen EVX, ένα concept που λειτουργεί ως «παράθυρο» στην επόμενη μέρα των coupe crossover για τη γερμανική μάρκα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο θρυλικός πεντακύλινδρος της Audi, συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και συνεχίζει να εντυπωσιάζει
Audi: Τα νέα μοντέλα που έρχονται το 2026
Η ΑΒΤ «περιποιείται» το Audi SQ5 - Με 440 PS και αγριεμένο look (photos)





ΔΗΜΟΦΙΛΗ


_77761_467274_type13129.jpg)


_77761_458577_type13129.jpg)