Τέλος ο Elon Musk από πρόεδρος της Tesla


Tην θέση του παίρνει η Robyn Denholm η οποία ήταν μέλος του ΔΣ της Tesla από το 2014 και έχει μεγάλη εμπειρία από εταιρίες τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/11/2018

Μετά την συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ της SEC και του Elon Musk, η Tesla αποκτά νέο πρόεδρο στο πρόσωπο της Robyn Denholm. 

Η Denholm είναι μία από τις δύο γυναίκες που συμμετείχαν στο 9μελές ΔΣ της Tesla από το 2014. Παράλληλα ήταν σε διευθυντική θέση στην εταιρία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας Telstra.

O Μusk θα παραμείνει για λίγο ακόμα στην θέση του CEO μέχρι την πλήρη αποδέσμευση της Denholm από την Telstra, ενώ μετά από αυτό θα συνεχίσει ως μέλος του ΔΣ της Tesla. 

"H Robyn έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία και την βιομηχανία των αυτοκινήτων, και έχει συμβάλλει αρκετά στην ανάπτυξη της Tesla τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως μέλος του ΔΣ της εταιρίας" δήλωσε ο Musk. 

H Robyn Denholm έχει μεγάλη εμπειρία σε εταιρίες τεχνολογίας τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Silicon Valley, συμμετέχοντας σε αρκετές εταιρίες όπως η Telstra, Juniper Networks, Sun Microsystems ακόμα και την Τoyota, στην οποία εργάστηκε σε διάφορες οικονομικές θέσεις.

Η ίδια δήλωσε ότι πιστεύει πολύ στην Tesla και στις προοπτικές της και ανυπομονεί να βοηθήσει την Tesla και τον Musk να επιτύχουν τους οικονομικούς στόχους και την κερδοφορία της εταιρίας.

Ο Εlon Musk είχε συμφωνήσει να απομακρυνθεί οικοιοθελώς από την θέση του CEO της Τesla για τρία χρόνια και να πληρώσει και πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν διακανονισμό με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μετά το περίφημο tweet που είχε αναστατώσει τους επενδυτές της εταιρίας και είχε φέρει τον Musk κατηγορούμενο για απάτη.