Τέλος οι εκδόσεις diesel για την Bentley Bentayga


Την κατάργηση των εκδόσεων diesel από την ευρωπαϊκή γκάμα της Bentayga αποφάσισε η Bentley εξαιτίας της εφαρμογής του νέου προτύπου μετρήσεων κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • 3/10/2018

Σχεδόν έναν χρόνο από το εμπορικό λανσάρισμα της πρώτης πετρελαιοκίνητης πρότασης στην ιστορία της, η Bentley οδηγείται στον αποκλεισμό της από την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο λόγος για την περίφημη Bentayga, η οποία  θα στερηθεί στη γηραιά ήπειρο των υπηρεσιών του V8 κινητήρα diesel χωρητικότητας 4,0 λίτρων και απόδοσης 435 ίππων.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με αφορμή το νέο πρότυπο μέτρησης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων που ισχύει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση (WLTP), το οποίο έχει οδηγήσει αρκετούς κατασκευαστές στην αναθεώρηση των τεχνικών προδιαγραφών ή ακόμα και στην κατάργηση ορισμένων μοντέλων-εκδόσεων.

Παράλληλα με την κατάργηση της πετρελαιοκίνητης έκδοσης του βρετανικού SUV, η Bentley διατύπωσε και την πρόθεσή της να επενδύσει στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, κάτι που είχε αρχίσει να διαφαίνεται μετά και την παρουσίαση της plug-in υβριδικής έκδοσης του αυτοκινήτου στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση diesel της Bentley, αυτή θα συνεχίσει την εμπορική πορεία της σε τουλάχιστον 13 αγορές, παραμένοντας την προφανή επιλογή για εκείνους που θα θελήσουν να συνδυάσουν τις επιδόσεις με την αποδοτικότητα.