Τέλος οι κινητήρες βενζίνης από την Bentley


Σταδιακά η Bentley εγκαταλείπει τους κινητήρες βενζίνης για να έχει στην γκάμα της μόνο EV εκδόσεις μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BENTLEY
  • 6/11/2020

H Bentley, όπως λέει και η ίδια, είναι ο «μεγαλύτερος κατασκευαστής δωδεκακύλινδρων κινητήρων βενζίνης στον κόσμο», κάτι για το οποίο καυχιόταν όποτε είχε τη δυνατότητα.

Αυτό όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμα, καθώς σε μια εκδήλωση με την επωνυμία Beyond 100, όπου 100 τα χρόνια ύπαρξης της μάρκας, ανακοινώθηκε η πρόθεσή της να είναι ηγέτης της βιώσιμης πολυτελούς κινητικότητας.

Προκειμένου λοιπόν αυτό να γίνει πραγματικό ο προγραμματισμός της θέλει από το 2026 η γκάμα της να αποτελείται αποκλειστικά από plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2030, η Bentley θα μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων ξαλαφρώνοντας και το μέσο όρο εκπομπών του VW Group.

Η αρχή θα γίνει του χρόνου με την παρουσίαση δύο plug-in υβριδικών μοντέλων, ένα από τα οποία θα είναι η εξηλεκτρισμένη Flying Spur που ήδη δοκιμάζεται στο δρόμο. Το δεύτερο θα είναι μάλλον η ανανεωμένη εκδοχή της υβριδικής Bentayga.  

Το 2023 κάθε μοντέλο της Bentley θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση, το 2025 θα παρουσιάσει το πρώτο της EV, ενώ ο προγραμματισμός των μοντέλων θα συνδυαστεί και με επενδύσεις στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης. Οι οποίες περιλαμβάνουν κτιριακές εγκαταστάσεις, κέντρο δοκιμών αυτοκινήτων καθώς και κέντρο ποιότητας.