Τέλος οι κινητήρες diesel από την γκάμα της Honda


Τη διακοπή της διάθεσης κινητήρων diesel στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2021 αποφάσισε η Honda, η οποία στρέφεται πλέον στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/9/2019

Ένας ακόμα κατασκευαστής προστίθεται στη λίστα εκείνων που πρόκειται τα αμέσως επόμενα χρόνια να διακόψουν τη διάθεση πετρελαιοκίνητων οχημάτων, ενόψει και της αυστηριοποίησης των ορίων που σχετίζονται με τους εκλυόμενους ρύπους.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Honda, οι κινητήρες diesel της οποίας θα καταργηθούν από την αγορά της Ευρώπης το 2021. Σκοπός της ιαπωνικής φίρμας είναι να αντικαταστήσει τις συμβατικές προτάσεις και ειδικότερα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρες κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2025.

Ήδη η Honda αποκάλυψε στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της -το περίφημο Honda e- η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει το 2020 ξεκινώντας πάνω από τα 30.000 ευρώ.

Εκτός των άλλων, οι Ιάπωνες θα επιχειρήσουν τον περιορισμό του αριθμού των εκδόσεων και των μοντέλων που περιλαμβάνονται σήμερα στην γκάμα τους, ενώ είναι πολύ πιθανόν να κληθούν να αντιμετωπίσουν της συνέπειες ενός άτακτου Brexit κάτι που θα σημάνει τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Swindon.