Τέλος στα συμβατικά μικρομεσαία hatchbacks από τη Volvo


Ως ένα προσιτό -τηρουμένων των αναλογιών- crossover θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή αγορά το Volvo V40, με τη σουηδική φίρμα να βάζει τέλος στην παρουσία της στην κατηγορία των συμβατικών μικρομεσαίων hatchbacks.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/1/2019

Την απόφαση να τερματίσει την πορεία του μέχρι σήμερα γνωστού V40 έχει πάρει η Volvo, βλέποντας την κατηγορία των συμβατικών μικρομεσαίων hatchbacks να χάνει τη δυναμική της και το ευρωπαϊκό κοινό να στρέφεται σε προτάσεις που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός crossover.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volvo στην Ευρώπη, Lex Kerssemakers, υπάρχουν δύο στοιχεία που οφείλει κάθε κατασκευαστής να λάβει υπόψη του κατά τη διάρκεια εξέλιξης ενός αυτοκινήτου. Το πρώτο είναι ότι το αγοραστικό κοινό θέλει να κάθετε ψηλά και το δεύτερο είναι ότι κάθε νέο μοντέλο θα πρέπει να είναι συμβατό με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, ένα συμβατικό μικρομεσαίο hatchback δεν διαθέτει τον χώρο ώστε να φιλοξενήσει εκείνο το μέγεθος των μπαταριών που θα του εξασφαλίσουν μια αυτονομία 300 χιλιομέτρων ούτε φυσικά και εκείνο το προφίλ που επιζητούν οι περισσότεροι αγοραστές σήμερα.

Για τους παραπάνω λόγους το σημερινό V40 θα είναι η τελευταία συμβατική μικρομεσαία πρόταση της Volvo και το τελευταίο μοντέλο της σουηδικής φίρμας που θα βασίζεται σε πλατφόρμα της Ford. Ο αντικαταστάτης του θα δημιουργηθεί πάνω στο δάπεδο του XC40 (CMA), υιοθετώντας αρκετά από τα σχεδιαστικά και μη στοιχεία του δημοφιλούς SUV.

Η παραγωγή του μέχρι σήμερα γνωστού V40 πρόκειται να τερματιστεί το προσεχές καλοκαίρι, ενώ το εμπορικό λανσάρσιμα του νέου μικρομεσαίου Volvo αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020.