Τέλος το VW Golf από τις ΗΠΑ


Την απόφαση να διακόψει την παραγωγή και τη διάθεση των συμβατικών εκδόσεων του VW Golf στην αμερικανική αγορά πήρε ο γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών βάζοντας τέλος σε μια πορεία τεσσάρων δεκαετιών.

  • 21/1/2021

Στη διακοπή της παραγωγής του VW Golf στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προχώρησε ο γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών, βλέποντας τις πωλήσεις του αυτοκινήτου να βαίνουν μειούμενες τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις του VW Golf στην αμερικανική ήπειρο το 2017 έφτασε τις 68.978 μονάδες ενώ το 2020 δεν ξεπέρασαν τις 21.000 μονάδες.

Η απόφαση των Γερμανών, λοιπόν, να βάλουν τέλος σε μια πορεία 40 και πλέον ετών ήταν πιο εύκολη απ’ όσο κανείς θα περίμενε από τη στιγμή μάλιστα που οι κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου (GTI και R) θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στις Η.Π.Α.

Σε αυτά τα 46 χρόνια παρουσίας του αυτοκινήτου στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, το VW Golf έχει σημειώσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια πωλήσεις, αποτελώντας ένα από τα πλέον επιτυχημένα και αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το VW Golf διατίθεται στις Η.Π.Α. με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1,4 λίτρου, αποδίδοντας 150 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο οκτώ σχέσεων.

Μάλιστα η παραγωγή του, η οποία έχει ήδη διακοπεί, λάμβανε χώρα στο εργοστάσιο που διατηρούσε η γερμανική φίρμα στο Μεξικό και όχι σε αμερικανικό έδαφος.