Τέρμα γκάζι με το SSC Tuatara! (video)


Η αμερικανική SSC ανάρτησε στο κανάλι της ένα βίντεο όπου μας δείχνει τις δυνατότητες του Tuatara. Του supercar των 100 μονάδων και των 1,6 εκ. δολαρίων!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/5/2020

Μετά από τρικυμίες και πολλές οικονομικές φουρτούνες η SSC κατάφερε να φτάσει στην κατασκευή του πρώτου της Tuatara. Πέρασαν περίπου εννιά χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε ως concept και μετά από αρκετές περιπέτειες η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε μόλις πέρυσι την έναρξη της παραγωγής του supercar της.

To οποίο είναι κεντρομήχανο με έναν twin-turbo V8 διάταξης με χωρητικότητα στα 5,9 lt και νορμάλ ισχύ στα 1.365 άλογα (μέγιστη στα 1.774 PS με βιοκαύσιμο E85). Όλη η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου με επτά σχέσεις. 

Πάντως, η SSC έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη αφού θέλει να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας της Bugatti Chiron και να ξεπεράσει τα 491 km/h.

Βέβαια, το ίδιο έχει ως στόχο και η Koenigsegg που μας έχει αποδείξει πόσο ικανή είναι με τις υπερκατασκευές της και ειδικότερα το Jesko. Μέχρι… νεωτέρας πατήστε κλικ και απολαύστε το Tuatara να επιταχύνει στην ευθεία (μην ξεχάστε να βγάλτε ήχο).