Tesla Model Y: Το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό SUV στον κόσμο


Δεν είναι μόνο ότι η Tesla αύξησε την αυτονομία του ξεπερνώντας τα 500 χιλιόμετρα αλλά διαθέτει και το πιο αποδοτικό ενεργειακά ηλεκτρικό σύστημα της αγοράς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/1/2020

Η Tesla συνεχίζει την επίδειξη δύναμης, τόσο με την ενδυνάμωση της εταιρίας (για πρώτη φορά φαίνεται να παρουσιάζει κέρδη) όσο και με τα αυτοκίνητά της. 

Το Model Y είναι η νέα προσθήκη στην γκάμα, και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν σύμφωνα με την εταιρία μέσα στον Μάρτιο. 

Η νέα ανακοίνωση της Tesla ανεβάζει την αυτονομία του στα 507 χιλιόμετρα και αυτό αφορά τόσο την έκδοση Long Range όσο και την Performance.

H αύξηση της αυτονομίας αλλά και η καλύτερη διαχείριση της ενέργειας κάνουν το Μodel Y το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό της αγοράς σύμφωνα με την Tesla. Κάτι που σύμφωνα με την εταιρία επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι κάνει περίπου 6,5 χιλιόμετρα για κάθε kWh της μπαταρίας.

Η αποδοτικότητα του ηλεκτρικού συστήματος είναι ένας τομέας που πάντα η Tesla έδινε μεγάλη σημασία, κάτι που την κάνει ακόμα και μετά την εμφάνιση των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών μοντέλων να υπερισχύει σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.