Τέσσερα σπάνια μοντέλα της RUF σε μία μοναδική δημοπρασία (photos)


Η Gooding & Company ετοιμάζεται να θέσει σε δημοπρασία τέσσερις σπάνιες δημιουργίες της RUF: τις BTR2, Turbo R, Turbo R Cabriolet και RK Coupe.

  • ΦΩΤΟ: Gooding & Company
  • 29/12/2022

Η Gooding & Company αναμένεται να θέσει σε δημοπρασία τέσσερα σπάνια μοντέλα της RUF, σε ένα event στο Amelia Island της Φλόριντα τον Μάρτιο του 2023.

Το παλαιότερο εκ των τεσσάρων είναι η BTR2 του 1997. Είναι η συνέχεια του διάσημου BTR του 1983, και φέρει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την Porsche 911 στην οποία βασίστηκε, με νέους προφυλακτήρες και splitter, μία μεγάλη πίσω πτέρυγα και χαρακτηριστικές ζάντες με 5 ακτίνες.

Μόλις 10 παραδείγματα βγήκαν από το εργοστάσιο, και είναι φινιρισμένη σε χρώμα Speed Yellow.

Έπειτα, έρχεται η Turbo R και η Turbo R Cabriolet, κατασκευής 1998. Η coupe έκδοση κατασκευάστηκε σε 15 αντίτυπα, με το εν λόγω παράδειγμα να επιστρέφει στο εργοστάσιο της RUF για να αναβαθμιστεί με μέρη από την Turbo R Limited Series του 2016.

Στην περίπτωση της cabriolet, μιλάμε για το ένα και μοναδικό αντίτυπο που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο, και έχει 16.452 χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Τέλος, έρχεται η RK Coupe, παραγωγής 2007. Βασίζεται στην Porsche Cayman, αλλά έχει αναβαθμισμένο κινητήρα και τούρμπο, με απόδοση 446 PS, με 2 μονάδες να βγαίνουν από τα κεντρικά της RUF. Το ένα πωλείται τώρα, το άλλο ανήκει σε ένα ιταλικό μουσείο.