Τετρακίνηση ή χειμερινά λάστιχα; Δείτε ποιός κερδίζει με άνεση (Video)


Για τον περισσότερο κόσμο η τετρακίνηση θεωρείται πανάκεια στις δύσκολες συνθήκες όπως το χιόνι. Δείτε στο video αν η γνώμη της πλειοψηφίας είναι και η σωστή.

  • 30/1/2024

Με την σύγχρονη λαίλαπα των SUV να έχει κατακλύσει κάθε κομμάτι της αγοράς, είναι προφανές ότι ο μέσος καταναλωτής έχει μία εξιδανικευμένη εικόνα για τις ικανότητες αυτών των οχημάτων σε δύσκολες συνθήκες, όπως για παράδειγμα στο χιόνι και τον πάγο.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.Και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η τετρακίνηση δεν σε πάει πουθενά αν δεν έχεις ένα σετ καλά χειμερινά λάστιχα. Μάλιστα ίσως και να αρκούν μόνο τα χειμερινά λάστιχα για να πας πολύ πιο μακριά από μια πολυδιαφημισμένη τετρακίνηση.

Το video που παραθέτουμε δημοσιεύτηκε πριν μερικά χρόνια από το κανάλι Tyre Reviews στο YouTube και αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι δοκιμαστές έχουν δύο όμοιες BMW X1, η μία με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς και χειμερινά λάστιχα και η άλλη με τετρακίνηση και τα τυπικά ασφάλτινα λάστιχα (και τα δύο της Goodyear).

Ποιό από τα δύο θα φθάσει μακρύτερα, ποιό είναι εκείνο που δεν θα κολλήσει στην παραμικρή ανηφόρα και ποιό κερδίζει στον γύρο της αυτοσχέδιας πίστας. Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, δείτε το άκρως κατατοπιστικό video και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με το τετρακίνητό σας στην ανηφόρα του χιονοδρομικού να έχετε κλείσει όλο τον κόσμο πίσω, καλό θα είναι να σκεφτείτε ότι η τετρακίνηση δεν είναι πανάκεια.