Τετρακίνητη η «καυτή» Toyota GR Corolla των 261 ίππων


Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη μάς επιφυλάσσει η Toyota, εξελίσσοντας την κορυφαία έκδοση της μέχρι σήμερα γνωστής Corolla.

  • 28/5/2020

Την επιστροφή της Toyota στην κατηγορία των «καυτών» μικρομεσαίων hatchbacks θα σημάνει η παραγωγή της Corolla με τα διακριτικά GR, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν για το ιαπωνικό hothatch είναι πλέον αρκετές ώστε να μας επιτρέψουν να σκιαγραφήσουμε τον προσανατολισμό μιας πρότασης, οι προδιαγραφές της οποίας θα τις επιτρέψουν να διαφοροποιηθεί και μάλιστα σημαντικά από τον ανταγωνισμό.

Δεν είναι μόνον ο τρικύλινδρος κινητήρας ο οποίος θα κάνει τη διαφορά αλλά και το γεγονός ότι η μεταφορά των 261 ίππων στην άσφαλτο θα πραγματοποιείται με τη συμβολή και των τεσσάρων τροχών.

Σωστά καταλάβατε, η GR Corolla θα ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα του GR Yaris, αξιοποιώντας τη δυναμική που μπορεί να προσφέρει το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο του 1,6 λίτρου αλλά και ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης.

Το τελευταίο θα συμπληρώνεται από την παρουσία ενός μηχανικού κιβώτιο έξι σχέσεων, σε αγορές όπως η αμερικανική ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε και μια αυτόματη μονάδα.

Σε αντίθεση με το GR Yaris, λοιπόν, η Toyota έχει αποφασίσει να διαθέσει την GR Corolla και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του VW Golf GTI σε μια αγορά στην οποία η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων διαδραματίζει έναν πολύ διαφορετικό ρόλο.