Τεχνολογία από τη Valeo κάνει τα τρέιλερ... αόρατα (Video)


Τον πλήρη οπτικό έλεγχο της περιοχής που βρίσκεται πίσω από ένα τρέιλερ προσφέρει το νέο σύστημα καμερών της Valeo που παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών αγαθών του Las Vegas.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/1/2019

Άπλετο φως στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από ένα τρέιλερ έρχεται να ρίξει ένα νέο σύστημα καμερών που παρουσιάστηκε από τη Valeo στην έκθεση ηλεκτρονικών αγαθών του Las Vegas.

Ονομάζεται “Valeo ΧtraVue Trailer” και όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει στις εικόνες και στο video που το συνοδεύουν έχει την ικανότητα να κάνει τα τρέιλερ αόρατα.

Ένα σύστημα καμερών, το οποίο τοποθετείται στο πίσω μέρος ενός τρέιλερ καταγράφει εκείνο το τμήμα του δρόμου που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αθέατο στον οδηγό.

Η εικόνα που μεταφέρεται στην οθόνη του αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνει το... τρέιλερ ή τουλάχιστον εκείνο μέρος το οποίο περιόριζε τη θέα του οδηγού προς τα πίσω.

Αν και για την ώρα το συγκεκριμένο σύστημα της Valeo βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, απαιτώντας την ύπαρξη μιας πρόσθετης ψηφιακής οθόνης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για την προβολή της εικόνας, κρίνοντας από τις υπηρεσίες και την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει, σύντομα αναμένεται να ενσωματωθεί και σε αυτοκίνητα παραγωγής.