Θα αγοράζατε ένα Kινέζικο "Range Rover" με 16.000 ευρώ;


Οι Kινέζοι συνεχίζουν να βγάζουν απομιμήσεις ευρωπαϊκών μοντέλων τα οποία πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές στην εγχώρια αγορά τους. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/12/2019

Τα αυτοκίνητα της Land Rover είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην Κίνα, όπως άλλωστε και οι εγχώριες "μαϊμού" αντιγραφές τους, για τις οποίες κάποιες από τις εκεί εταιρίες έχουν καταδικαστεί. Όμως τίποτα δεν τους πτοεί στο να συνεχίσουν αυτή την πρακτική, όπως  βλέπουμε από τις φωτογραφίες, με ένα νέο Range Rover με την ονομασία Hunkt Canticie. 

To αυτοκίνητο βασίζεται σε μία αντίστοιχη περσινή αντιγραφή, το Zotye T900 και κατασκευάζεται από την εταιρία Hanlong Auto που βρίσκεται στην επαρχία Hubei. Όπως βλέπουμε πρόκειται για μία σχεδόν πιστή αντιγραφή του Range Rover Sport, τουλάχιστον στο αμάξωμα, με μερικές διαφοροποιήσεις ώστε να είναι πιο ελκυστικό στους Κινέζους, όπως η χρωμιωμένη γρίλια, τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα κ.λπ. 

Πάντως από το πλάι εύκολα το μπερδεύεις με το original κάτι που σίγουρα είναι και ο σκοπός της εταιρίας πίσω από την παραγωγή του. Ο κινητήρας είναι ένας 2 λιτρος turbo με 220 άλογα, με τελική ταχύτητα στα 185 km/h. 

Στο σαλόνι όμως οι Κινέζοι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν το πρωτότυπο, αν και είναι αρκετά εντυπωσιακό, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη infotainment στην κεντρικό κονσόλα. Για τα πλαστικά και την ποιότητα κατασκευής μη μας ρωτάτε, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε με τα χρήματα που κοστίζει σίγουρα δεν μπορεί κανείς να έχει υψηλές απαιτήσεις.

Μιλώντας για χρήματα, τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα καθώς το κόστος του στην Κίνα είναι λίγο πάνω από τα 16.000 ευρώ, την στιγμή που το κανονικό Range Rover θέλει ένα ακόμα μηδενικό στην πιο πάνω τιμή. Προφανώς και οι προδιαγραφές του δεν του επιτρέπουν την εξαγωγή και πέρα από την Κίνα, όμως είναι σίγουρο ότι πολλοί θα έμπαιναν σε σκέψεις όταν με τα ίδια χρήματα μόλις που μπορείς να αγοράσεις την βασική έκδοση ενός super mini.