Θα αγοράζατε μέσω eBay μία Ferrari;


Δεν μιλάμε για οποιαδήποτε Ferrari αλλά για μια κλασική πλέον 512 BBi με έτος κατασκευής το 1984.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/5/2020

Η Ferrari 512 BBi που βλέπετε πωλείται στο κορυφαίο ηλεκτρονικό «κατάστημα» στον κόσμο έναντι 349.001 δολαρίων. Ακόμη και αν κάποιος υποθέσουμε πως έχει τα χρήματα αυτά ακούγονται πολλά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο που πέρασε από μια πλήρη ανακατασκευή στο Σικάγο και έχει 27.358 km στο κοντέρ του.

Ο πωλητής δικαιολογεί ένα μεγάλο μέρος από το ποσό που ζητάει από την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται η συγκεκριμένη 512 BBi. Μάλιστα τονίζει πως το αυτοκίνητο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που είναι καλύτερη ακόμη και όταν βγήκε από το εργοστάσιο αφού πολλά πλαστικά τμήματα έχουν αντικατασταθεί από ακριβότερα που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις στο σύστημα ψύξης με ειδικά σχεδιασμένο εναλλάκτη θερμότητας, ενώ το σύστημα κλιματισμού έχει ανακατασκευαστεί πλήρως με καλύτερα μονωτικά υλικά και πιο αποτελεσματική λειτουργία. Κάτι πολύ σημαντικό για όσους κινούνται σε περιοχές με υγρασία και ζέστη (ας πούμε όπως το Μαϊάμι;).

Από εκεί και πέρα έχουν γίνει αναβαθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, στην ανάρτηση (με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Koni και χαμηλότερα ελατήρια) και στο σύστημα πέδησης που έχει εφοδιαστεί με νέα εξαπίστονα φρένα μπροστά και τετραπίστονα πίσω.

Πολύ σημαντικό είναι πως ο ατμοσφαιρικός V12 χωρητικότητας 4,9 lt έχει παραμείνει απαράλλαχτος και με όλα τα σέρβις πιστοποιημένα από εξουσιοδοτημένα σημεία της Ferrari. Έτσι, το μοτέρ εξακολουθεί να αποδίδει 360 PS στις 6.200 rpm και 451 Nm στις 4.600 rpm.