Θα δούμε τελικά στην αγορά το αυτοκίνητο της Sony; (Video)


Aν και αρχικά η Sony δήλωσε ότι το αυτοκίνητό της ήταν απλά ένα project για μελέτη νέων τεχνολογιών, φαίνεται ότι άλλαξε σκέψεις και αρχίζει τις δοκιμές στον δρόμο. 

  • 29/7/2020

Στις αρχές του χρόνου, στην μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας, η έκπληξη έγινε από την Sony η οποία στο κεντρικό σημείο του περιπτέρου της δεν είχε κάτι από όλα τα υπόλοιπα για τα οποία είναι γνωστή, αλλά ένα αυτοκίνητο.

Το Vision S συζητήθηκε όσο οτιδήποτε άλλο εκείνο τον καιρό, και όχι άδικα. Ήταν πολύ όμορφο, πολύ έξυπνα σχεδιασμένο και αρκετά "έτοιμο" για παραγωγή, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ να αποδίδουν 200 kW ή 272 ίππους απόδοση. 

Όλοι υπέθεσαν ότι η Sony ήθελε να μπει στον χώρο της αυτοκίνησης, όμως οι υπεύθυνοι της εταιρίας ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν μέσα στα ενδιαφέροντα της Sony. Όμως τα μηνύματα που έρχονται από διάφορα σημεία, άλλα δείχνουν.

Το αυτοκίνητο επέστρεψε στην Ιαπωνία, όπου η εταιρία θα συνεχίσει να το εξελίσσει, κυρίως στις τεχνολογίες που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση. Η ανακοίνωση όμως είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς επιβεβαίωσε ότι το Vision S θα βγει στους δρόμους για πραγματικές δοκιμές μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι το Vision S έχει εξελιχθεί μαζί με την Nvidia, την Continental, την Bosch, την ZF και την Qualcomm. Στόχος, τουλάχιστον μέχρι την πρόσφατη ανακοίνωση, ήταν να αποτελέσει ένα εργαστήρι μελέτης νέων τεχνολογιών, καθώς εφοδιαζόταν με ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης με πάνω από 33 σένσορες.

Πάντως τα μοτέρ υπήρχαν, οι επιδόσεις που είχαν ανακοινωθεί ήταν εντυπωσιακές (0-100 Km/h σε 4,8΄΄) και έτσι τίποτα δεν αποκλείει να δούμε το λογότυπο του γίγαντα των ηλεκτρονικών και στους δρόμους. Ποτέ μην λες ποτέ, ιδίως με τα δεδομένα που ισχύουν πλέον στην αυτοκινητοβιομηχανία και μετά την τεράστια επιτυχία μέσα σε ελάχιστα χρόνια της Tesla.