Θα είναι το Nissan 400Z ο «φονιάς» της Supra; (video)


Η ιαπωνική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο επίσημο βίντεο για το νέο της σπορ μοντέλο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: NISSAN
  • 28/5/2020

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο φαίνονται να περνούν διάφορα μοντέλα της εταιρίας και ξαφνικά να ακολουθεί ένα σπορ κουπέ. Αυτό δεν είναι άλλο από τον διάδοχο του 370Ζ συνεχίζοντας μια παράδοση που βαστά το ονοματολόγιο Z από το 1969 (το πρώτο ήταν το Datsun 240Z).

Από τα όσα μπορούμε να διακρίνουμε βλέπουμε μια κλασική κουπέ γραμμή με έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω. Μπροστά ξεχωρίζει το μακρύ καπό δίχως ακμές και φλυαρίες φτάνοντας μέχρι το αμυγδαλωτό σχήμα των προβολέων.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το νέο 400Z θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους με αρχές του νέου. Θα εφοδιάζεται με έναν «διπλά» υπερτροφοδοτούμενο (twin-turbo) τρίλιτρο V6 με την ισχύ να ανεβαίνει στα περίπου 400 άλογα.

Φυσικά θα υπάρχει και έκδοση Nismo που θα φτάνει χαλαρά στα 500. Η συνταγή θα παραμείνει κλασική πισωκίνητη και μένει να δούμε αν το μοτέρ θα έχει κάποιο είδος υβριδικής τεχνολογίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα πλάνα της συμμαχίας με την Nissan να κλείνει τις γραμμές παραγωγής των επαγγελματικών της μοντέλων στην Βαρκελώνη ώστε να εξοικονομήσει πόρους.